Άδεια Μικρής Κλίμακας

Άδεια Μικρής Κλίμακας

Συχνά μας ρωτούν οι πελάτες μας:

Χρειάζομαι πραγματικά άδεια για να κάνω την συγκεκριμένη εργασία που θέλω;

Αν και η απάντηση δεν είναι πάντοτε σαφής, η συνηθέστερη απάντηση είναι “αρκετές φορές χρειάζεται”.

Είτε είστε επαγγελματίας στις κατασκευές, διαχειριστής ακινήτων, μηχανικός ή ιδιοκτήτης ακίνητου, πιθανότατα να έχετε ασχοληθεί με οικοδομικές άδειες πριν. Οι πελάτες συχνά καλούν το γραφείο μας, μπερδεμένοι και απογοητευμένοι, μετά από καταγγελίες ή άλλα προβλήματα.
Η άδεια χρειάζεται σε πολλές οικοδομικές εργασίες. Για την έκδοση Άδειας Μικρής Κλίμακας,  χρειάζεται ένας επαγγελματίας μηχανικός ή ένας εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας που πρέπει να προετοιμάσει σχέδια κατασκευής και να υποβάλει τα δικαιολογητικά.

Τι είναι η Άδεια Μικρής Κλίμακας

Είναι γενικά γνωστό ότι οποιαδήποτε εργασία πραγματοποιείται, πρέπει να γνωστοποιείται στην αρμόδια πολεοδομία, είτε είναι μια μεγάλη βιομηχανία, είτε ένα απλό βάψιμο ενός τοίχου. Στη συνέχεια γίνεται κοινοποίηση σε άλλες πιθανές δημόσιες αρχές όπως ΙΚΑ, Αστυνομία κτλ.
Το κράτος έχει κατηγοριοποιήσει άδειες για οικοδομικές εργασίες σε δυο βασικές κατηγορίες.

  1. Εργασίες κατασκευής εξ αρχής (γενικά) να θέλουν άδεια δόμησης δηλαδή κανονική οικοδομική άδεια με όλες τις απαραίτητες μελέτες.
  2. Μικρής έκτασης εργασίες όπου χρειάζονται άδεια μικρής κλίμακας.

Άδεια Μικρής Κλίμακας στις Ανακαινίσεις

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που στις ανακαινίσεις χρειάζεται Άδεια Μικρής Κλίμακας. Η λήψη της άδειας:

  • Διασφαλίζει την σωστή και απρόσκοπτη ροή των εργασιών.
  • Προφυλάσσει από καταγγελίες.
  • Διασφαλίζει τα απαραίτητα ημερομίσθια στο ΙΚΑ.

Οι πιο συνηθισμένες εργασίες που χρειάζονται Άδεια Μικρής Κλίμακας στην ανακαίνιση ενός διαμερίσματος είναι:

  • Εργασίες με χρήση σκαλωσιάς.
  • Γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων.
  • Επενδύσεις όψεων και αντικατάσταση υαλοπετασμάτων.

Άδεια Μικρής Κλίμακας Εξοικονομώ

Πολλές φορές είναι απαραίτητο να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακος σε εργασίες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται βάση της άδειας αυτής που έχει εκδοθεί και αντίστοιχα να πληρωθούν και τα σχετικά ένσημα. Δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αν απαιτείται να εκδοθεί για το «Εξοικονομώ» άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Για αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά στα επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Φυσικά προαπαιτούμενο για να βγει η Άδεια μικρής κλίμακας για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», είναι να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες στην κατοικία. Αυτό θα πρέπει να έχει ήδη ελεγχθεί από τον Μηχανικό  – Ενεργειακό επιθεωρητή που έβγαλε το Ενεργειακό πιστοποιητικό και έκανε την αίτηση υπαγωγής του σπιτιού.
Σε περίπτωση που υπάρχουν αυθαιρεσίες, αυτές θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Θα πρέπει δηλαδή να γίνει Τακτοποίηση αυθαιρέτων πριν εκδοθεί η Άδεια μικρής κλίμακας.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει το σύνολο της διαδικασίας για την έκδοση
Άδειας Μικρής Κλίμακας για το ακίνητό σας.

Καλέστε μας