Μπαίνουν όλοι στο «Εξοικονομώ»

Μπαίνουν όλοι στο «Εξοικονομώ»

Διπλασιασμό του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», ώστε να καλυφθεί έως και το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022»

«Εξοικονομώ 2021» στις κατοικίες

Το νέο Εξοικονομώ σημαίνει μείωση κατανάλωσης ρεύματος και παράλληλα στηρίζεται και η εγχώρια βιομηχανία, με έργα μηχανικού και τοπική προστιθέμενη αξία, τόνισε ο Υπουργός ΠΕΝ, σημειώνοντας ότι «σε συνεργασία με το ΤΕΕ αλλάξαμε το Εξοικονομώ», ώστε να υπάρξει αξιολόγηση στην εξοικονόμηση σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια, αλλά και για να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους, με μεγαλύτερες επιδοτήσεις στους πιο αδύνατους», τόνισε ο κ. ΥΠΕΝ.

Ο Κώστας Σκρέκας είπε ακόμη ότι «το νέο Εξοικονομώ τρέχει με 630 εκατ. προϋπολογισμό, με εκτίμηση 1 δις ευρώ κινητοποιούμενων πόρων» και σημείωσε ότι «ήδη υπάρχουν πάνω από 40 χιλιάδες ενταγμένες και άλλες τόσες επιλαχούσες κατοικίες, ανακοινώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό, ώστε όλοι, ή σχεδόν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελεσμάτα που έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΝ το «Εξοικονομώ 2021» έφτασε τις 87.578 υποβληθείσες αιτήσεις μονοκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων, με τις 40.145 από αυτές να είναι κατ’ αρχάς επιλέξιμες. Δηλαδή ποσοστό επιτυχίας στο 45,8%, πράγμα που σημαίνει ότι με τα αρχικά δεδομένα στο σύνολο της χώρας μπαίνει –ή μένει εκτός προγράμματος -ο ένας στους δύο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας,έχει αναλάβει από τις αρχές Μαϊου δημόσια δέσμευση ότι με αύξηση του προϋπολογισμού και μετά από αντικειμενική κατάταξη θα ενταχθεί το σύνολο των αιτήσεων ρεκόρ, που έφτασαν τις 87.578 συμμετοχές στο νέο «Εξοικονομώ 2021».