Λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Επί τάπητος έχει θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις επιμέρους λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» που πρόκειται να βγει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, το ΥΠΕΝ εξετάζει τροποποιήσεις, οι οποίες εστιάζονται σε απλοποίηση διαδικασιών, εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού ωφελουμένων ενώ παράλληλα δεν θα απαιτούν μεγάλο χρόνο υλοποίησης που θα καθυστερήσει την ημερομηνία έναρξης υποβολής των προτάσεων. Σε δεύτερο χρόνο και με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (σ.σ.: να αναβαθμίζονται ενεργειακά ή και να αντικαθίστανται από νέα ενεργειακά αποδοτικότερα κατά μέσο όρο 60.000 κτίρια ή κτιριακές μονάδες), αναμένεται να προκηρυχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών.

Συγκεκριμένα, στο νέο πρόγραμμα εξετάζονται όλες οι δυνητικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε εξορθολογισμό του και κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων, θα αυξήσουν το πλήθος των υπαγωγών, θα βελτιώσουν τις διαδικασίες υποβολής αίτησης και θα επιταχύνουν την ολοκλήρωση των προτεινόμενων παρεμβάσεων

Πηγή Ελεύθερος Τυπος της Κυριακής 26/1/2020